Agentia Bona Mia - Recrutare si plasare personal: bona, baby sitter, menajera, ingrijire batrani

Home Info Familii Cerere Online Angajeaza-te Contact
Babysitting Menaj Ingrijire batrani
Scopul Nostru
Servicii
Selectie Personal
Sfaturi Utile
Cerere Online
2005-2019 Bona Mia
Created by Albert Design

Sfaturi Utile
10 INDICII PENTRU INGRIJIREA EFICIENTA A COPILULUI

   

  1. Incurajeaza copilul
              Atunci cand copilul face ceva bine lauda-l imediat. Astfel ii arati ca tu apreciezi pozitiv ce a facut si ii stimulezi increderea in sine. Stiai ca daca un copil primeste un mesaj negativ este nevoie de alte 9 pozitive pentru a sterge efectele celui dintai.

  2. Foloseste puterea exemplului
              Copiii observa si invata permanent. Sunt deosebit de atenti la ceea ce spun si ce fac adultii. Fii constienta permanent de ceea ce faci si intreaba - te daca te comporti intr-un mod pe care ai dori sa il imite copilul.

  3. Jucati roluri
              Te infurii cand copilul preia comportamente nedorite de la tovarasii de joaca? Copiii dobandesc abilitatile sociale prin joc – deci aceasta este calea de invata. Lasa copilul sa ia initiativa si corecteaza-l daca este nevoie .Nu ii spune ca a facut ceva gresit – asta le distruge stima de sine. Mai bine arata-i ce efect au actiunile lor asupra celorlalti si ajuta-i sa isi aminteasca cum a fost pentru ei cand au trecut prin acesta experienta.

  4. Nu renunta!
              Ingrijirea unui copil este consumatoare de energie, producatoare de griji si adesea pare lipsita de satisfactii. Nu exista « bona perfecta » sau « parintele perfect ». Indeplineste-ti sarcinile cat poti de bine cu ceea ce ai la dspozitie. Accepta ca toate lumea face greseli si nu ezita sa ceri ajutorul.

  5. Stabileste reguli si fii ferma in aplicarea lor
              Copiii se simt mai in siguranta daca au limitari si reguli clare. Le vor testa constant pentru a se asigura ca sunt inca acolo. Pastrarea acestora asigura copilul ca este iubit si ca este in siguranta.

  6. Fii puternica pentru copil
              Atunci cand copilul iti spune ca s-a intamplat ceva rau nu reactiona negativ sau cu furie. Colaboreaza cu el pentru a gasi solutia oricarei probleme. Astfel copilul va continua sa aiba incredere sa iti povesteasca ingrijorarile sale – si acestea sunt foarte multe la varstele mici.

  7. Ramai calma
              Invata sa nu reactionezi  la comportamentele inadecvate sau urate. Daca esti furioasa lasa sa treaca putin, asteapta pana iti trece furia si te controlezi mai bine. Asta te va ajuta sa gasesti reactia potrivita.

  8. Nu mitui ci recompenseaza
              Mita invata copiii ca trebuie sa se comporte rau pentru a primi ceea ce doresc. Recompenseaza comportamentul dorit cu ceva nematerial cum ar fi sa ii citesti o poveste.

  9. Alunga plictiseala
              Daca un copil se plictiseste incepe sa faca pozne! Gaseste-le o preocupare si pana la urma vor invata sa faca asta singuri. Nu exagera totusi, copii au nevoie de timp liber exact ca  tine.

  10. Nu te teme sa il disciplinezi
              Disciplinarea nu se refera la tipete, lovituri, sau la amenintarea cu pedepse. Este vorba despre o modalitate calma de a-l invata unele lucruri, de a recompensa unele comportamente si de a folosi puterea exemplului. Strategia de a lasa sa treaca un timp intre pozna si disciplinare  te va ajuta sa scapi de furie si frustare si iti va permite sa il disciplinezi intr-un mod ferm si iubitor.

Agentia Bona Mia - Recrutare si plasare personal: bona, baby sitter, menajere, ingrijire batrani, Cursuri bona
Acasa  Cerere Online  |  Parteneri  |  Contact  |  Harta Site  

eBona Senior CARE Cursuri administrator bloc Administrare imobile Bucuresti Bona Bucuresti Menajera Bucuresti
Utile:

| Ebona.ro

Servicii